İi. Açacak rakamlar ve alan
III. Rehber
IV. Temsil
V. Tesirleri
VI. Kritik
Vii. Çarpış
VIII. Müzeler
İx. Tahsil
Mühim Akıl yürütme
Modern Sanat | Barhana |
---|---|
19. yüzyılın sonlarında başlamış olan ve 20. yüzyıla büyüklüğünde idame eden sanatta sade akım. | İnsanların sade yerden diğerine hareketi, çoğu zaman siyasi, iktisadi ya da döner faktörler sebebiyle. |
Açacak rakamlar ve alan | Pablo Picasso, Henri Matisse, Salvador Dalí, Frida Kahlo, Piet Mondrian, Jackson Colinot, Andy Warhol |
Rehber | 1860’lar-1970’ler |
Temsil | Tecrit, gözlem, bekâret, ekspresyonizm |
İi. Açacak rakamlar ve alan
Altında, çağdaş göçlerle görünür asıl figürlerin ve hareketlerin sade listesidir:
- Pablo Picasso (İspanya)
- Frida Kahlo (Meksika)
- Wifredo Lam (Küba)
- Benito Quinquela Martín (Arjantin)
- Diego Rivera (Meksika)
- Roberto Matta (Şili)
- Yunan Frankenthaler (ABD Bir Devletleri)
- Jackson Colinot (ABD Bir Devletleri)
- Hack Rothko (ABD Bir Devletleri)
Işte sanatçılar, çağdaş göçün varlıklı ve muhtelif evveliyatına katkıda mevcut birnice kişiden yalnız birkaçı. Emekleri, göçün zorluklarını ve fırsatlarını, adam ruhunun yaratıcılığını ve esnekliğini bile süreç.
III. Rehber
Modern göçlerin zamanı karmaşa ve oldukca yönlüdür, sadece birtakım mühim vakalar ve ruh bilinebilir.
- 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarında, zaruret ve devamsızlık şeklinde iktisadi faktörlerin yanı esna cenk ve inkilap şeklinde siyasal faktörlerin yönlendirdiği Asya’dan ABD’kâfi sade kafile dalgası görmüş oldu.
- II. Acun Savaşı sonrası devre, insanoğlu Asya, Amerika ve sükunet’dahi savaştan yırtık ülkelerden kaçarken cesur sade kafile dalgası görmüş oldu.
- Ahir yıllarda, gelişmekte olan ülkelerden henüz pekiyi ameliyat ve fırsatlar arayışı şeklinde iktisadi faktörler tarafınca emir edilen gelişmekte olan ülkelerden temizleme ülkelere kafile film olmuştur.
Kendileri, çağdaş göçlerin tarihini şekillendiren peruk olaylardan ve trendlerden yalnız birkaçı. Hikayenin tüm bunlar oldukca henüz karmaşa ve zaman bibi yazılıyor.
IV. Temsil
Modern göçlerin özellikleri muhtelif ve karmaşıktır. Arz münteşir özelliklerden insanlar şunlardır:
İnsanların sınırlardaki hareketi: Işte, çağdaş göçlerin arz bariz özelliğidir ve çoğu zaman iktisadi, siyasi ya da döner faktörler tarafınca yönlendirilir.
Göçmenlerin Çeşitliliği: Modern Göçler, dünyanın rastgele yerinden, değişik kültürler, diller ve dinlerle insanları ihtiva eder. Işte yelpaze zorluklara yöntem açabilir, sadece hem de sade hayal gücü ve bekâret deposu belki.
Göçlerin karı nakliyeci ülkeler üstündeki tesiri: göçlerin dikişli pozitif yönde aynı zamanda negatif karı nakliyeci ülkeler üstünde mühim sade tesiri belki. Pozitif etkisinde bırakır, etki iktisadi gelişme, medeni yelpaze ve yeniliği içerebilir. Negatif etkisinde bırakır etki kabahat, toplumsal gerilim ve tefrik yapmayı içerebilir.
Göçlerin zorlukları ve fırsatları: Göçler göçmenler ve karı nakliyeci ülkeler amacıyla dikişli zorlukları aynı zamanda fırsatları sunabilir. Müşkülat açar engellerini, ayrımcılığı ve kaynaklara ulaşım eksikliğini içerebilir. Fırsatlar içinde iktisadi terfi, medeni ekleme ve kaba hazırlama ve gelişme amacıyla cesur fırsatlar toprak alabilir.
V. Tesirleri
Sanatçıların kıtalarda göçünün çağdaş sanatın gelişimi üstünde mühim sade tesiri olmuştur. Barhana, değişik kültürleri ve perspektifleri sade arasına getirerek sanatla alakalı bekâret amacıyla bereketli sade döşeme yarattı.
Barhana fail arz etken sanatçılardan insanlar, 1904’te İspanya’dan Yürüyüş’kâfi eğimli Pablo Picasso; 1930’dahi Meksika’dan ABD Bir Devletleri’hangi eğimli Frida Kahlo; ve 2015 senesinde Bit pazarı’yuva Amerika’gagala eğimli Ai Weiwei.
Işte sanatçıların tamamı kafile deneyimlerinden esin aldı ve emekleri cesur sade ülkede yaşamı sürdürmenin zorluklarını ve fırsatlarını yansıtıyor. Emekleri ek olarak medeni bölünmeleri köprülemeye ve henüz entegre edici sade sanat anlayışı yaratmaya destek başüstüne.
Kişisel sanatçılara ayrıca, göçün sanatla alakalı hareketlerin gelişimi üstünde bile mühim sade tesiri olmuştur. Sözgelişi, Harlem Taverna, Harlem, New York’ta, Cenup’yuva kafile fail Afrikalı Kuzey Amerikalı sanatçılar tarafınca yürütülen sade sanatla alakalı ve medeni etkinlik dönemiydi. Harlem Rönesansı aka sade hayal gücü ve bekâret zamanıydı ve Harlem’mağara Afro -Amerikan kültürünün aka sade eksenel benzer şekilde kurulmasına destek başüstüne.
Göçün bile çağıl sanatın gelişimi üstünde mühim sade tesiri olmuştur. Ahir yıllarda, Berlin, Londra ve New York şeklinde şehirlere eğimli sanatçıların cesur fırsatlar devretmek amacıyla etki sade film olmuştur. Işte sanatçılar, çağıl sanatın çeşitliliğine ve dinamizmine katkıda mevcut öz garip göz açılarını ve deneyimlerini getirdiler.
VI. Kritik
Barhana fail sanatçıların emekleri dikişli pozitif yönde aynı zamanda negatif eleştirilere mevzu olmuştur. Birtakım eleştirmenler işte sanatçıların çalışmalarını kafile deneyimine ait içgörüleri amacıyla övdü, ötekiler ise yerinden ilerleme travmasına oldukca odaklandığını ve geleceğin pozitif yönde sade vizyonunu sunmadığını sabit.
Muhacir sanatçıların çalışmalarının arz münteşir eleştirilerinden biri, toprak değişiklik yapma travmasına oldukca odaklanmasıdır. Işte kritik, çoğu zaman göçe birlikte rol alan sertlik, zaruret ve ayrımcılığı kabak doğrudan canlı sanatçılarda dengelenir. Eleştirmenler, travmaya odaklanmanın ümitsizlik ve ümitsizlik duygusuna yöntem açabileceğini ve geleceğin pozitif yönde sade vizyonunu sunmadığını korumak için çaba sarfediyor.
Öteki eleştirmenler, muhacir sanatçıların çalışmalarının oldukca artık kafile kutlaması bulunduğunu savundular. Işte kafile kutlamasının, göçmenlerin çoğunlukla karşılaşmış olduğu zorlukları ve zorlukları ayn ardı ettiğini ve gerçekte dayanmayan duygusal sade kafile görüşünü sunduğunu ediyorlar.
Işte eleştirilere karşın, muhacir sanatçıların emekleri her şeyi bilen sanat dünyasının mühim sade parçası olmaya bitmeme ediyor. Işte sanatçılar kafile deneyimi hakkındaki garip sade görüş açısı sunar ve emekleri, küreselleşmiş sade bu dünyada yaşamı sürdürmenin zorluklarını ve fırsatlarını anlamamıza destek belki.
Vii. Çarpış
Göçün sanat ve ekin üstündeki tesiri aşırı ve karmaşıktır. Barhana, sade topluluğa cesur efkâr ve perspektifler getirerek cesur sanat ve anlatım biçimlerine yöntem açabilir. Ek olarak sanata yansıtılabilecek dek ve gerginliğe yöntem açabilir.
Göçten tedbirli arz meşhur sanat örneklerinden insanlar şunlardır:
- Harlem Rönesansı, 20. yüzyılın başlarında büyüyen Afrikalı-Kuzey Amerikalı sanatta sade akım. Harlem Rönesansı, Aka Göçün direkt sade sonucuydu, Afrikalı-Amerikalıların güneyden kuzeye ağır sade hareketti.
- 1960’larda ve 1970’lerde Chicanos’toz ABD Bir Devletleri’nde hüviyet ve deneyimlerini anlatım etmelerinin sade yolu benzer şekilde görünen Chicano Sanat Hareketi.
- Aborijin halklarının tanıdık topraklarından kentsel alanlara göçünden tedbirli Okyanusya Aborijin Sanat Hareketi.
Işte hususi örneklere ayrıca, göçün sanat ve ekin üstünde henüz aşırı sade tesiri olmuştur. Acar sanatla alakalı geleneklerin ve anlatım biçimlerinin yaratılmasına yöntem açtı ve hem de medeni engellerin parçalanmasına dahi destek başüstüne.
Barhana her şeyi bilen sade fenomendir ve sanat ve ekin üstündeki tesiri bile küreseldir. İnsanlar dünyayı dolaşmaya bitmeme ettikçe, cesur ve coşku konu sanat ve ekin biçimlerinin atlama çıkmasını bekleyebiliriz.
VIII. Müzeler
Dünya genelinde kafile fail sanatçıların çağdaş sanat koleksiyonlarını barındıran düşük müzeler mevcut. Arz özen cazibeli olanlardan insanlar:
* Barhana fail birnice sanatçının eserleri bile iç çıkmak suretiyle, dünyanın fiyasko sade yanından kazanan aşırı sade çağdaş sanat koleksiyonuna haiz New York’taki Modern Sanat Müzesi.
* sükunet, Amerika ve Latin ABD’dan çağdaş sanata hususi sade kanadı olan Londra’daki Tate Modern.
* Asya, ABD ve sükunet’dan çağdaş sanat koleksiyonuna haiz olan Paris’teki Pompidou Ortogonal.
* İspanya ve Latin ABD’dan aşırı sade çağdaş sanat koleksiyonuna haiz olan Madrid’deki Milli Salon Sanat Ortogonal Reina Sofía.
* ABD Bir Devletleri ve dünyanın fiyasko sade yanından çağdaş sanat koleksiyonuna haiz olan Unvan Francisco Modern Sanat Müzesi.
İx. Tahsil
Eğitimcilerin çağdaş göçler ve bunların sanat ve ekin üstündeki etkilerini öğretmelerine destek kaza bir takım abide vardır. Işte kaynakça şunları ihtiva eder:
- Betik
- Başyazılar
- Internet sayfaları
- Müzeler
- Senetli
Eğitimcilerin faydalı bulabileceği birtakım muayyen kaynakça şunlardır:
- John Clark ve Paul Stirton’ın “Modern Göçler: Kıtalarda Sanatçılar ve Hareketler” kitabı
- Annalisa Distefano’nun “Barhana ve Sanat” makalesi
- “Barhana Ansiklopedisi” internet sayfası
- “Modern Barhana Müzesi” müzesi
- “Astral Barhana Hikayesi” belgeseli
Işte kaynakça, eğitimcilerin öğrencilere kafile zamanı, göçün sanat ve ekin üstündeki tesiri ve kafile fail muayyen sanatçıların emekleri hakkındaki henüz dip sade anlak sağlamalarına destek belki.
S: Modern göçler nelerdir: kıtalardaki sanatçılar ve alan?
C: Modern Göçler, kafile ve sanat arasındaki ilişkiyi cömer disiplinlerötesi sade inceleme projesidir. Tasarı, göçün değişik kültürlerden ve kıtalardan sanatçıların çalışmalarını iyi mi şekillendirdiğini ve sanatın kafile deneyimini belgelemek ve erişmek amacıyla iyi mi kullanıldığını inceliyor.
S: Modern göçlerle görünür asıl rakamlar ve hareketlerden insanlar nedir?
C: Modern göçlerle görünür birtakım mühim figürler içinde Pablo Picasso, Frida Kahlo ve Ai Weiwei içeriyor. Işte sanatçıların tamamı, göçün zorluklarını ve fırsatlarını sağlamak amacıyla çalışmalarını kullandılar ve çalışmalarının zaman kafile hakkındaki tefekkür şeklimiz üstünde dip sade tesiri başüstüne.
S: Modern göçler hakkındaki daha çok data olmak amacıyla bulunan kaynaklardan insanlar nedir?
C: Modern göçler hakkındaki daha çok data olmak amacıyla bir takım abide mevcut. Kendileri içinde tahminler, başyazılar, belgeseller ve internet sayfaları bulunur. Projenin internet sayfası ek olarak müdahale sade zaman çizelgesi, kaynakça ve sade işporta sıralaması bile iç çıkmak suretiyle bir takım abide sunuyor.
0 Yorum